MIPS
NUVARANDE VÄRDERING RIMLIG GIVET KONSUMENTUTSIKTER - CAR (Direkt)

2024-09-19 09:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Carnegie är fortsatt positiva till Mips-aktien på sikt, men anser att återhämtningen har gått lite väl fort på sistone.

Det uppger Carnegie i den analys där banken sänker sin rekommendation på hjälmteknikbolaget till behåll från köp, men samtidigt höjer riktkursen till 580 kronor från 570 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på torsdagsmorgonen.

I analysen skriver Carnegie att banken i förra veckan reste runt i USA med Mips-ledningen, en resa som ökade bankens förtroende för den långsiktiga bilden kring bolaget.

"Men då aktien har presterat mycket bra de senaste tre månaderna (upp omkring 27 procent) och med en eventuellt utmanande konsumentutsikt, särskilt i USA, anser vi att nuvarande risk/reward är balanserad", skriver Carnegie.

På den positiva sidan lyfter banken att den interna aktiviteten på ett antal av Mips projekt är på en "historiskt hög nivå".

"…men vi har lärt oss av historien att synligheten på orders/försäljning är ganska begränsad", skriver Carnegie och fortsätter:

"Den senaste tidens vinstvarningar från andra konsumentföretag indikerar att återförsäljare i USA förblir mycket försiktiga med att bygga upp lager."

Carnegie betonar dock att Mips operativa modell och marknadsexponering skiljer sig från andra konsumentbolag, men att den nuvarande värderingen redan reflekterar "en bra uppgång" för 2025.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Mips - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -