EVOLUTION
GEORGIER VILL STOPPA VEGAS-LICENS, STÖDS AV USA-FACK (Direkt)

2024-09-19 12:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I över en månads tid har tusentals anställda hos Evolution i Georgien strejkat i protest mot dåliga löner samt anklagelser om trakasserier och osäkra arbetsförhållanden. Nu driver de även kampanj för att försöka stoppa Evolutions ansökan om licens för Las Vegas, och har fått stöd från ett amerikanskt fackförbund.

Det skriver tidningen Wired.

Strejken i Georgien började den 12 juli men händelseutvecklingen eskalerade under augusti då de anställda bland annat försökte blockera ingången till arbetslokalerna. Enligt anställda som Wired talat med blev strejkande även misshandlade av vakter anställda av Evolution. En handfull anställda gick då ut i hungerstrejk.

Evolutions talesperson Carl Linton säger i ett skriftligt uttalande till tidningen att företaget "arbetar och kommer att fortsätta arbeta för en lösning av konflikten inom ramen för etablerade processer och lokala lagar". Han skriver också att störningarna har fått Evolution att överväga sin närvaro i Georgien, inklusive genom uppsägningar.

Evolution för samtidigt samtal med myndigheten Nevada Gaming Control Board om att få en licens för Las Vegas, USA:s mest lönsamma spelmarknad. Tidigare i år köpte Evolution bordsspelleverantören Galaxy Gaming, genom vilket bolaget ansöker om licensen för Las Vegas. Evolutions anställda i Georgien hoppas dock att händelserna där ska tas i övervägande när de amerikanska myndigheterna fattar sitt beslut.

Nevadas lokala fackförbund Culinary Workers Union and the Bartenders Union, som representerar cirka 60.000 anställda vid kasinon i Las Vegas och Reno, har redan gett sitt stöd till de strejkande i Georgien. En representant för restaurangfacket har delat georgiernas offentliga uttalande, i vilket de "uppmanar Nevada Gaming Commission att avslå Evolutions ansökan om bolaget fortsätter att vägra behandla sina anställda med respekt".

Evolution har enligt Wired cirka 8.000 anställda i Georgien. Anställda tidningen talat med uppger att de tjänar mindre än motsvarande 450 dollar i månaden, en summa från vilken även böter dras för olika förseelser på arbetsplatsen.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Evolution - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -