CDON
NANTAHALA CAPITAL KÖPT 2,2 MLN AKTIER, ÖKAR TILL 21% (Direkt)

2024-09-19 14:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nantahala Capital, som sedan tidigare är en av många delägare i e-handelsbolaget Cdon, köpte i tisdags 2,2 miljoner Cdon-aktier i en privat transaktion med en annan aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nantahala Capital är ett USA-baserat alternativt investeringsföretag som grundades 2024 som gör långsiktiga fundamentala investeringar i mindre bolag, heter det.

"Vi har mycket stort förtroende för Cdon, bolagets strategi och ledning. Vi ser fram emot att vara en ännu större del av företagets fortsatta tillväxt. Förvärvet av ytterligare aktier speglar vårt engagemang i företaget och dess verksamhet, och vi tror genuint på företagets långsiktiga potential", säger Jonathan Buba som är partner vid Nantahala Capital enligt pressmeddelandet.

Cdon.com har i skrivande stund en aktiekurs kring 81 kronor, vilket antyder att posten köptes för i storleksordningen 180 miljoner kronor.

Enligt ägardatatjänsten Holdings uppgår Nantahala Capitals Cdon-innehav till motsvarande 21,2 procent av kapitalet och 21,6 procent av rösterna efter transaktionen. Nantahala Capital är därmed Cdons största ägare enligt Holdings vars data för den tidigare största ägaren dock inte har uppdaterats sedan hösten 2022.

I april i år ägde Nantahala Capital cirka 0,7 procent av kapital och röster i Cdon.

Vem som var säljare av de 2,2 miljoner aktierna framgår inte av pressmeddelandet. Ingen ägare hade enligt Holdings data så mycket som 2,2 miljoner aktier i Cdon sedan tidigare.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

CDON - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -