Arise
Arise ingår avtal om försäljning av batteriprojekt på 40 megawatt (Finwire)

2024-09-19 07:49

Vindkraftsbolaget Arise har ingått avtal med Flower Infrastructure Technologies om att sälja batteriprojektet Pajkölen med en kapacitet om 40 megawatt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären omfattar samtliga aktier i Pajkölen Bess som äger rättigheterna till projektet. Köpeskillingen kan maximalt komma att uppgå till totalt 30 miljoner kronor, varav 15 miljoner erhålls vid tillträdet och resterande del vid färdigställd nätanslutning.

Tillträdet är villkorat av erhållandet av vissa myndighetsgodkännanden och förväntas ske under fjärde kvartalet 2024. Nätanslutningen förväntas vara färdigställd under första halvåret 2025.

Projektet är beläget i vindkraftparken Kölvallen i Ljusdals kommun och kommer att ansluta till samma station. Arise säljer projekträttigheterna till Pajkölen och kommer inte att ansvara för projektledning under byggnationen eller förvaltning av Pajkölen efter driftsättningen.

Affären innefattar även en potentiell tilläggsköpeskilling om ytterligare 15 miljoner kronor vilken faller ut vid vissa givna priser för stödtjänster under de första tre åren efter driftsättning.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Arise - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -