Cint Group
Jefferies ser Cints återinförande av finansiella mål som huvudevent, inte Q3-rapporten (Finwire)

2024-09-17 13:28

Jefferies förväntar sig huvudsakligen ett händelsefattigt kvartal från konsumentundersökningsbolaget Cint, och väljer istället att lyfta blicken mot huvudeventet, vilket är återinförandet av bolagets finansiella mål på medellång sikt - vilka väntas komma senare i år. Det framgår av en analys.

Investmentbanken understryker att det har varit ett tag sedan Cint bekräftade sina tillväxtambitioner på medellång sikt och att trovärdigheten i de nya målen är en viktig katalysator för aktien.

Man flaggar samtidigt för att de nya målen troligen kommer att se annorlunda ut denna gång, givet att Cint gjort redovisningsändringar sedan förvärvet av Lucid 2021.

“Det har skett många redovisningsändringar sedan dess - t.ex. övergången från brutto- till nettoomsättning och övergången till ebita i stället för ebitda. Så de nya målen kommer sannolikt att se mycket annorlunda ut, men få skulle förvänta sig att de nya målen skulle komma i närheten av varandra på en jämförbar basis”, skriver Jefferies.

Vad gäller värderingen upprepas behåll medan riktkursen sänks till 9,5 kronor (10,3) för att återspegla en lägre värdering för konkurrenter.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Cint Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -