Baloise siktar på högre avkastning efter Cevians intåg som största ägare (Finwire)

2024-09-12 11:13

Schweiziska försäkringsbolaget Baloise presenterar höjda avkastningsmål, jobbnedskärningar och planer på aktieåterköp. Detta kommer efter att aktivistfonden Cevian Capital tidigare i veckan offentliggjort att det sitter på 9,4 procent av kapitalet i Baloise och därmed är ny största ägare.

Baloise uppger att det bland annat siktar på att nå en avkastning på eget kapital på 12-15 procent under perioden 2024-2027.

Vidare vill bolaget stärka kostnadseffektiviteten inom skadeförsäkringen med 2-3 procentenheter, vilket innebär att 250 jobb väntas försvinna.

”Efter en noggrann analys av vår affärsverksamhet har vi identifierat en betydande potential för ökad effektivitet med tillhörande kostnadsbesparingar och tillväxtmöjligheter i alla våra affärsenheter. För att frigöra så mycket som möjligt av denna potential lanserar vi nu vår omfokuseringsstrategi där tonvikten ligger på kärnverksamhetens resultat och dess förmåga att generera värde”, säger vd Michael Müller i ett pressmeddelande.

Baloise säger också att det kommer undersöka möjligheten för ett aktieåterköpsprogram att lanseras nästa vår.

Utöver detta sade Müller att Baloise även tittar på att byta ut styrelseledamöter, i syfte att ta in nya personer med en starkare expertis inom försäkringar. “Vi håller för närvarande diskussioner om detta”, sade han, enligt Reuters.

Baloise stiger nästan 2 procent i den inledande handeln på torsdagen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -