SKAGEN m2 A
SKAGEN m2 minskade 0,11 procent i augusti - Digital Bridge tyngde mest (Finwire)

2024-09-11 17:04

Fonden SKAGEN m2 A minskade 0,11 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,47 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,13 procent och är därmed sämre än index som har ökat 9,27 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Michael Gobitschek och Anne Line Kristensen.

Förvaltarna konstaterar inledningsvis att globala fastighetsaktier utvecklades starkare än den bredare aktiemarknaden, där samtliga regioner bidrog positivt.

"Federal Reserve kom allt närmare en första räntesänkning i september med slutsatsen att det är dags för en anpassning av politiken. Färdriktningen verkar därför vara tydlig. Detta är betydelsefullt för fastigheter som ett kapitalintensivt tillgångsslag förmodligen under många år framöver", skriver förvaltarna.

Gällande fondens utveckling bidrog Shurguard mest positivt under månaden till följd av det slutgiltiga godkännandet av förvärvet Lok'n Store och en solid rapport med höjda prognoser. Men även Catena gick starkt och avslutande månaden med att resa kapital i syfte att finansiera ett möjligt förvärv av en anläggning i Danmark. Dessutom avyttrade bolaget tillgångar som inte hörde till kärnverksamheten, enligt förvaltarna.

Det innehav som utvecklades mest negativt under månaden var Digital Bridge som presenterade en rapport där tidigare prognos sköts upp.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att fonden fortsätter fokusera på motståndskraftiga bolag i trenddrivna delsegment som bland annat bedöms vara felprissatta, har solida balansräkningar och är väl positionerade för inflation.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Catena, Equinix och Digital Bridge med exponeringar om 6,5, 5,4 respektive 5,1 procent.

Den största geografiska marknaderna i fonden var USA, Sverige och Belgien med exponeringar om 37,8, 11,6 respektive 7,8 procent.


SKAGEN m2 A, % augusti, 2024
Fond MM, förändring i procent -0,11
Index MM, förändring i procent 0,47
Fond i år, förändring i procent 6,13
Index i år, förändring i procent 9,27

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

SKAGEN m2 A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -