ENAD GLOBAL 7
GENOMFÖR BESPARINGSPROGRAM, GER PREL-SIFFROR (NY) (Direkt)

2024-07-26 15:11

(Tillägg: från i femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Enad Global 7 genomför en kostnadsbesparingsplan för att säkerställa att alla affärsenheter har en långsiktig sund ekonomisk drift. Bolaget meddelar också preliminära siffror för det andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kostnadsbesparingsplanen förväntas generera årliga besparingar på cirka 68 miljoner kronor. Inklusive de 35 miljoner i kostnadsbesparingar som kommunicerades i maj uppgår den totala förväntade årliga besparingen till 103 miljoner kronor.

"I samband med dessa åtgärder upprepar EG7 sin helårsprognos om en nettoomsättning på 1,8 miljarder kronor med justerad ebitda-marginal som beräknas komma in i den lägre delen av spannet på 22–25 procent", skriver bolaget.

För andra kvartalet genererade koncernen preliminärt en nettoomsättning på 353 miljoner kronor och en justerad ebitda på 33,4 miljoner kronor. Den justerade ebitda-marginalen blev 9,5 procent.

Rörelseresultatet landade preliminärt på -25,9 miljoner kronor och det justerade rörelseresultat på -16,1 miljoner kronor, motsvarande en justerad rörelsemarginal på -4,6 procent.

Resultatet före skatt blev preliminärt -33,4 miljoner kronor medan resultatet efter skatt var -38,8 miljoner kronor.

"Det andra kvartalet är vanligtvis koncernens säsongsmässigt svagaste och resultatet speglar detta. Som tidigare kommunicerades i samband med rapporten för det första kvartalet är resultatet för 2024 viktat mot andra halvåret. Med ett flertal större lanseringar under senare delen av tredje kvartalet och in i fjärde kvartalet, inklusive MechWarrior 5: Clans som förväntas bli den största intäktsdrivaren för i år", skriver Enad Global 7.

"Marknadsutmaningarna kvarstår på kort sikt, vilket potentiellt kan pressa koncernens resultat. Ledningen är fortsatt fokuserad på att leverera mot sina kortsiktiga mål och efter förvärvet av S6 är den ännu mer trygg i att leverera mot sitt långsiktiga mål", fortsätter gamingbolaget.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Enad Global 7 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -