EMBRACER
VÄRDERING ASMODEE = ÖVRIGA DELAR GRATIS - KEPLER (Direkt)

2024-07-24 09:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Embracers brädspelsverksamhet Asmodee, som ska delas ut till aktieägarna under innevarande räkenskapsår, kan vara värt cirka 24 kronor per aktie, skriver Kepler Cheuvreux och landar därmed i att resterande delar av Embracer "är gratis".

Embracer handlas på onsdagsförmiddagen kring just 24 kronor.

"På 15x EV/ebit skulle Asmodee vara värd cirka 24 kronor per aktie, vilket skulle innebära att Sagan om ringen, Tomb Raider och alla andra immateriella rättigheter och verksamheter är gratis", skriver Kepler i ett morgonbrev där riktkursen för Embracer höjts till 40 kronor (36) samtidigt som rekommendationen köp upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

"Eftersom bolaget har meddelat en uppdelning i tre delar ändrar vi vår värderingsmetodik till en summa av delarna. Den höjda riktkursen påverkas också av en lägre finansiell skuldsättning och en minskning av den upplevda risknivån", skriver Kepler.

Embracers tidigare försäljningar av delar av Saber och Gearbox har återställt kassaflödet och minskat den finansiella nettoskulden till 1x ebitda proforma, enligt Kepler som samtidigt menar att värderingen fortsätter att tyda på nödläge.

"Första kvartalet bör endast representera 10 procent av de spel som släpps i år, så allt kommer att handla om utsikterna", heter det.

Embracers rapport för det första kvartal (april-juni) i gamingbolagets brutna räkenskapsår 2024/2025 väntas den 15 augusti.


Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -