Joe Biden är fast besluten att kvarstå som demokraternas presidentkandidat - BN (Finwire)

2024-07-08 15:35

USA:s president Joe Biden kommer kvarstå som kandidat till omval vid presidentvalet i november. Det framgår av ett brev till partikollegor som Bloomberg News har tagit del av.

Bakgrunden är att efter Joe Bidens katastrofala debatt mot Donald Trump har det höjts röster från demokratiskt håll om att ersätta Biden med någon annan.

- Jag är fast besluten att kvarstå i det här loppet, att köra det här loppet till slutet och att slå Donald Trump, skriver Biden.

Under helgen uppges flera framträdande demokratiska toppolitiker har uttryckt sin åtsikt att Biden bör åt sidan. Vice presidenten Kamala Harris har utpekats som den enda realistiska ersättaren.

- Frågan om hur vi ska gå vidare har varit väldiskuterad i över en vecka nu. Och det är dags att diskussionen tar slut, skriver Biden.

USA:s presidentval hålls den 5 november. Närmast väntar republikanernas konvent den 15 till 18 juli och därefter demokraternas konvent den 19 till 22 augusti då partiernas kandidater till president och vice president beslutas.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -