BÖRSEN
MÅNDAGEN AVSLUTADES SVAGT UPP, OMXS30 +0,3% (Direkt)

2024-07-08 17:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades oregelbundet med dragning uppåt under större delen av måndagen. Rapportperioden har smugit i gång med en rad fastighetsbolag medan Evolution backade något efter rapporter om strejkrisk i Georgien.

Vid stängning hade storbolagsindexet OMXS30 stigit 0,3 procent. Aktier för omkring 13,6 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute i Europa var tyska DAX-index upp 0,1 procent och franska CAC40 var ned 0,5 procent.

Inom storbolagsindexet gick Ericsson starkast med en uppgång om 3,6 procent medan Handelsbanken låg i botten med en nedgång om 1,5 procent.

Under helgen har medierapporter gjort gällande att upp till 5.000 anställda hos livekasinoleverantören Evolution avser gå ut i strejk i Georgien den 12 juli. Carnegie och Citi skrev i kommentarer att en potentiell strejk kan ha negativ effekt på aktiekursen, men ser ingen väsentlig ekonomisk påverkan för bolaget.

Evolution-aktien backade 0,4 procent.

Fastighetsbolaget Wihlborgs rapporterade marginellt över förväntan på de flesta estimatmått från Infront.

Aktiviteten bland Wihlborgs hyresgäster beskrivs som "fortsatt god" och fastighetsbolagets nettouthyrning för kvartalet uppgick till 21 miljoner kronor. Aktien avslutade måndagen oförändrat.

Wallenstam steg 1,6 procent efter att ha rapporterat intäkter och förvaltningsresultat kom in något högre än väntat. Bolaget har också beslutat utnyttja bemyndigandet om aktieåterköp.

Både Pareto och Kepler Cheuvreux har justerat riktkurser i ett knippe fastighetsbolag som rapporterade under slutet av förra veckan.

Dessutom har DNB Markets sänkt sin rekommendation för Catena till behåll från köp och samtidigt höjt riktkursen till 575 från 515 kronor.

Catena var upp 0,9 procent, Diös var ned 0,2 procent och Fabege steg 2,1 procent.

Dagens Industri skrev i en analys under vinjetten "veckans aktie" att oddsen för att verkstadsbolaget Autolivs stora marginallyft kan komma har aldrig varit bättre. Aktien steg 2,2 procent.

Sydafrikanska medier har rapporterat att den franska energikoncernen Total Energies inte kommer att dra sig ur projektet i Block 11B/12B. Africa Energy, som också är verksamma i blocket, rusade 140 procent på måndagen.


Graf: OMXS30 måndagen den 8 juli

Källa: Infront


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Evolution - I dag

{point.key}

Africa Energy Corp - I dag

{point.key}

Catena - I dag

{point.key}

Diös Fastigheter - I dag

{point.key}

Fabege - I dag

{point.key}

Wallenstam B - I dag

{point.key}

Wihlborgs Fastigheter - I dag

{point.key}

Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -