STORBRIT
FÖRÄNDRINGSARBETET INLEDS OMEDELBART - STARMER (Direkt)

2024-07-05 14:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arbetet för förändring inleds omedelbart. Vårt land behöver en större omstart.

Det sade Labour-ledaren Keir Starmer på fredagen i sitt första tal som Storbritanniens premiärminister, utanför 10 Downing Street.

"Landet först, partiet på andra plats…Vi behöver röra oss framåt tillsammans", sade han.

Han sade att allt för länge har vi blundat för att miljoner har halkat ner i ökad otrygghet – sjuksköterskor, byggarbetare, chaufförer, vårdarbetare – människor som gör det rätta och arbetar hårdare för var dag.

"Tidigare uppmärksammade vid tillfällen som detta, men så fort kamerorna slutat rulla ignoreras deras liv. Jag vill säga mycket tydligt till dessa människor, inte denna gång… Det kommer att ta tid, men hys inga tvivel om att förändringsarbetet inleds omedelbart", sade han.

Han sade vidare att de kommer att återuppbygga Storbritannien, med välstånd i varje samhälle, få sjukvårdssystemet NHS tillbaka på fötter, säkra gränserna, göra gatorna säkrare, sänka energiräkningarna och bygga bostäder som folk har råd med.

"Ni har givit oss ett tydligt mandat och vi kommer att använda det för att leverera förändring, för att återställa service och respekt till politiken… och förena vårt land, fyra nationer som står tillsammans igen", sade han.

Keir Starmer tackade också sin företrädare Rishi Sunak och sade att han arbete som den förste asiatiske premiärministern i Storbritannien inte ska underskattas av någon.

"Men nu har vårt land röstat tydligt för förändring", sade Starmer.


Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -