NFO DRIVES
LÄGRE OMSÄTTNING OCH MINUSRESULTAT 2 KV (Direkt)

2024-07-05 12:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NFO Drives omsättning sjönk till 11 miljoner kronor under det andra kvartalet 2024, jämfört med 13,4 miljoner kronor motsvarande period året innan.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Minskad nettoomsättningen beror enligt bolaget dels på en svag efterfrågan både i Sverige, men även på den viktiga tyska marknaden. Det är främst inom installations- och jordbrukssektorn som NFO sett en försämring, enligt bolaget.

På kvartalsbasis ökade dock omsättningen, påpekar NFO som vidare lyfter att omsättningen från andra kvartalet 2023 är ett rekordkvartal.

"För att minimera effekterna av en tuff marknadssituation har vi gjort vissa kostnadsbesparingar vilka kommer att synas i det tredje kvartalet. Trots nämnda utmaningar på kort sikt ser vi positivt på framtiden på längre sikt och fortsätter därför att investera i produktutveckling för att möta våra kunders behov och säkra långsiktig tillväxt," skriver vd Johan Braun.

Rörelseresultatet skrevs till -1,4 miljoner kronor (-0,5) medan NFO:s resultat efter skatt landade på -1,2 miljoner kronor (0,3).


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

NFO Drives - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -