DUSTIN
POTENTIAL ATT TYDLIGT FÖRBÄTTRA EBITA - CARNEGIE (Direkt)

2024-07-05 12:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) It-återförsäljaren Dustin rapporterade ett svagt tredje kvartal drivet av en låg marginal, samtidigt som bolaget rapporterade en stabil försäljningstillväxt över Carnegies förväntningar.

Det skriver banken i en analys där de uppgraderar rekommendationen för Dustin till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks däremot till 13 kronor från 14 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Carnegie menar att bolagets låga marginaler bland annat beror på en svag marknad, men att Dustin hade ett starkt kassaflöde och att bolagets uppgav att de fortsatt förväntar sig en återhämtning på marknaden.

Carnegie har höjt sina intäktsförväntningar för 2023–2024 med 4 procent. Samtidigt sänks ebita utsikterna för samma tidsperiod med 7 procent givet de lägre marginalerna i Dustins segment.

Analyshuset spår däremot att Dustins ebita-marginaler kommer öka med 3,1 procent för 2023/2024 och med 3,3 procent 2024/2025.

Givet att Dustin-aktien rasat omkring 20 procent de senaste månaderna ser Carnegie nu ett bra "risk/reward-case" i bolaget.

"Även om värderingsmultiplerna för 2024–2025 inte ser så låga ut tror vi att Dustin har potential att tydligt förbättra sitt ebita", skriver Carnegie.

Aktien var upp cirka 5 procent vid lunchtid på fredagen.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Dustin Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -