BÖRSEN
SMÅ RÖRELSER VÄNTAS I ÖPPNINGEN (Direkt)

2024-07-04 08:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg ut att öppna torsdagens aktiehandel oregelbundet. Med en förhållandevis tunn nyhetsagenda uppmärksammades nya miljardnedskrivningar i Ericsson, relaterat till Vonage-förvärvet.

Vid 8.20-tiden indikerade terminshandeln hos IG en marginell uppgång på 0,1 procent vad gäller de svenska storbolagen. Längre ned i Europa såg DAX i Frankfurt och FTSE 100 i London ut att stiga cirka 0,2 procent vardera.

De amerikanska börserna avslutade den förkortade onsdagshandeln med mestadels nya uppställ, bland annat drivet av den ihållande uppgångssviten i elbilstillverkaren Tesla. Aktien adderade 6,5 procent, och har den senaste veckan nu rusat 25 procent.

Telekombolaget Ericsson meddelade på onsdagskvällen om icke-kassaflödespåverkande nedskrivningar om 11,4 miljarder kronor i andra kvartalet.

Nedskrivningen förklaras huvudsakligen med lägre förväntad tillväxt i Vonages nuvarande produktportfölj. Påverkan på resultatet efter skatt kommer att bli 11,4 miljarder kronor och kommer att rapporteras i segmentet Enterprise.

SBB har meddelat att det som väntat senarelägger räntebetalningarna på sina hybridobligationer. Åtgärden tas för att stärka likviteten, och uppskjuten ränta ska betalas i enlighet med villkoren för obligationerna.

Bland morgonens rekommendationer har H&M uppgraderats till köp, från behåll, av brittiska HSBC. Dagen innan dubbelhöjdes samma aktie av Deutsche Bank.

Swedbanks aktie fick i sin tur en rekommendationshöjning av Handelsbanken, till outperform från market perform på lång sikt.

Vidare meddelade Cheffelo att nettoomsättningen ökade drygt 11 procent under andra kvartalet. Påsken, som i år inföll sista veckan i första kvartalet, hade en positiv effekt på kvartalsnyckeltalen eftersom helgdagarna normalt brukar ha en negativ inverkan på försäljningen.

I övrigt kan noteras att AAC Clyde Space meddelat ett förvärv av Spacemetric, för 16 miljarder kronor initialt. Därtill kan milstolpsbetalningar uppgå till 9 miljoner kronor. Förvärvet utökar AAC Clyde Spaces erbjudande inom så kallad Space Data as a Service.

Scandic har tecknat långsiktiga hyresavtal för två nya så kallade Scandic Go-hotell i Göteborg och Umeå. De nya hotellen är konverteringar av befintliga kontorsfastigheter. Hotellen förväntas öppna under 2026, och omfattar totalt 276 rum.


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Ericsson B - I dag

{point.key}

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

AAC Clyde Space - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Cheffelo - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -