Sensor Sverige Select A
Sensor Sverige Select minskade 0,3 procent i juni - ökat i Sdiptech och Yubico (Finwire)

2024-07-03 12:54

Fonden Sensor Sverige Select minskade 0,3 procent i juni, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,5 procent och är därmed bättre än index som har ökat 6,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna menar att räntorna är på väg ner vilket man tror kommer att medföra ett stigande intresse för tillväxtaktier och mindre bolag. Därför har man ökat fondens positioner i Sdiptech och Yubico under juni.

Gällande serieförvärvaren Sdiptech skriver förvaltarna att det man bland annat gillar med bolaget är att de fokuserar på förvärvsobjekt med höga marginaler verksamma inom nischer med organisk tillväxt.

"Vår uppfattning är att bolaget har förutsättningar att de närmsta åren skapa en resultattillväxt närmare 20 procent årligen drivet av organisk tillväxt samt förvärv", skriver förvaltarna.

Cybersäkerhetsbolaget Yubico erbjuder en lösning som är centrerad kring deras multifaktorlösning Yubikey. Bolaget har ett antal stora amerikanska kunder i form av bland annat Google, Amazon, Meta och Microsoft.

"Vi tror att branschen står inför ett kraftig tillväxt och vi tror att Yubico kommer kunna ta del av den kraftiga tillväxten. Bolaget är högt värderat vilket naturligtvis är en riskfaktor och kursen kommer säkert vara mycket volatil under vissa perioder men sett över en längre placeringshorisont tror vi att bolaget kommer generera en god avkastning."

Gällande fondens portfölj har man ökat i Sdiptech, Yubico och Traton. Istället minskade man i Volvo. Fonden sålde FRN:er i Länsförsäkringar, Lifco, Trelleborg och Boliden, samtidigt köpte man FRN:er i Emilshus och Compactor samt förlängde sin perp i Arwidsro.

Fondens exponering mot aktiemarknaden var vid månadens slut 76 procent. 22 procent var placerat i räntebärande värdepapper och cirka 2 procent var kassa.

De största aktieinnehaven i fonden var Investor, Atlas Copco och Evolution med vikter om 9,8, 4,5 respektive 4,3 procent.

Sensor Sverige Select, % juni, 2024
Fond MM, förändring i procent -0,3
Index MM, förändring i procent -0,6
Fond i år, förändring i procent 8,5
Index i år, förändring i procent 6,3

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Sensor Sverige Select A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -