Orion
Orion höjer helårsprognoser efter MSD-avtal (Finwire)

2024-07-01 14:26

Finska läkemedelsbolaget Orion höjer helårsprognoserna för 2024. Nettoförsäljningen bedöms nu bli mellan 1,44 och 1,48 miljarder euro, mot tidigare 1,34-1,41 miljarder. Rörelseresultatet väntas bli mellan 350 och 380 miljoner euro, tidigare 280-310 miljoner.

Bakgrunden till den höjda guidningen är att Orion och MSD (Merck & Co i USA och Kanada) har utnyttjat en option som ger MSD globala exklusiva rättigheter till Opevesostat för behandling av metastaserad kastrationsresistent prostatacancer.

"Omvandlingen av detta samarbete till ett licensavtal gör det möjligt för Orion att fokusera våra resurser på att utveckla våra andra lovande utvecklingskandidater samtidigt som vi förblir väl positionerade för att dra nytta av utvecklingen och den potentiella kommersialiseringen av opevesostat och uppnå våra finansiella mål", säger Liisa Hurme, vd och koncernchef för Orion.

Avtalet kommer att ha en positiv påverkan på Orions försäljning och rörelseresultat i tredje kvartalet i år, vilket leder till den höjda prognosen.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Orion Oyj B - I dag

{point.key}

Merck & Co - I dag

{point.key}

Orion Oyj B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -