Harm Reduction Group
Harm Reduction tecknar avtal med Aroma King och genomför riktad emission (Finwire)

2024-07-01 09:45

Harm Reduction Group, HRG, tecknar ett distributions- och licensavtal avtal med polska Aroma King Global, AKG, samt genomför en riktad emission till detta bolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Distributionsavtalet ger HRG en exklusiv rätt att i Sverige och Norge få sälja samtliga av AKG:s produkter inom kategorin vape, det vill säga elektroniska cigaretter. Avtalet löper från 1 juli 2024 till 31 december 2026.

Den förväntade försäljningsvolymen under de första tolv månaderna väntas uppgå till 45 miljoner kronor. Man spår därefter ytterligare tillväxt genom introduktionen av andra produkter från AKG på marknaden.

Som en del av transaktionen har AKG vidare ställt ut en kreditfacilitet på 11 miljoner kronor till HRG, kopplad till distributionsavtalet.

Vad gäller licensavtalet, ger det HRG en exklusiv rätt att utnyttja den patenterade formeln NoNic för marknadsföring, distribution och försäljning i USA, Sverige och Norge. Harm Reduction ska till AKG erlägga en engångslicensavgift på cirka 13,7 miljoner kronor som kommer erläggas genom nyemitterade aktier i Harm Reduction. Avtalet löper till 31 december 2026.

Den riktade emissionen är på 119,65 miljoner aktier till teckningskursen 0,30 kronor per aktie. Betalning kommer att erläggas genom kvittning av HRG:s skulder till AKG. Skulderna uppgår till 35,9 miljoner kronor och avser bland annat den omnämnda licensavgiften, samt produkter köpta från AKG.

AKG kommer efter emissionen att äga 28,9 procent av HRG.

Avtalet "stärker vår produktportfölj med några av Europas mest framstående produkter och varumärken, vilket direkt bidrar till vår tillväxt och konkurrenskraft. Det mest spännande är dock licensavtalet som nu gör det möjligt för oss att distribuera en unik produkt på den amerikanska marknaden. USA är en av världens största marknader, och vi ser en enorm potential i detta", säger HRG:s vd Marius Arnesen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Harm Reduction Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -