BÖRSEN
FRANKRIKE SER UT ATT LYFTA BÖRSERNA INFÖR ÖPPNING (Direkt)

2024-07-01 08:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna upp i den inledande handeln på måndagen.

Fredagens handel i USA avslutades på minus efter att investerare smält amerikanska inflationsdata för maj som visade att kärninflationen sjönk i linje med förväntningarna. Nike utmärkte sig med en nedgång om 20 procent efter att ha sänkt sina prognoser för helåret. Räknat från svensk börsstängning på fredagen var S&P 500 index ned 0,7 procent.

Från Asien noterades handeln lätt upp på måndagsmorgonen. I Tokyo steg indexet med 0,1 procent, medan Shanghaibörsen lyfte 0,6 procent. Hongkongbörsen hölls stängd på grund av helgdag.

Med drygt en halvtimme kvar till börsöppning visade terminshandeln i Europa på breda uppgångar. Noteringar i Frankfurt steg med 0,9 procent och Paris lyfte CAC40-terminen med 3 procent. Förhandeln hos IG Markets i Stockholm indikerade på en öppning upp 1,1 procent.

Det franska börslyftet sker efter uppgifter om att den yttersta högern inte ser ut att få egen majoritet, trots att de vann den första rundan i söndagens franska parlamentsval.

Bland enskilda bolag har Doxas dotterbolag Serneke på fredagen ingått ett avtal med tyskbaserade investmentbolagets Mutares om en försäljning av entreprenadverksamheten genom överlåtelse av samtliga aktier i Serneke Sverige.

Den preliminära köpeskillingen uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor innan justeringar med hänsyn till bolagets balansräkning vid tillträdet, varav 25 miljoner kronor utgör kontant ersättning. Försäljningen har en svagt positiv resultateffekt för Doxa baserat på den preliminära köpeskillingen, enligt bolaget.

Efter börsstängning på fredagen kom även fastighetsbolaget Oscar Properties med sin rapport för det första kvartalet där de redovisade ett förvaltningsresultat på -66 miljoner kronor för det första kvartalet 2024 (-57). Driftnettot uppgick till 39 miljoner kronor (64).

Intrum har slutfört försäljning av en betydande del av sin investeringsportfölj till dotterbolag till Cerberus Captial. Nettolikviden om 7,2 miljarder kronor kommer att användas för att minska skuldsättningen.

Sportboksleverantören Kambi har ersatt avgående vd Kristian Nylén med Werner Becher, tidigare regionschef på dataanalysbolaget Sportradar samt vd på europeiska Interwetten.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca meddelar att läkemedlen Lynparza och Imfinzi i kombinationsbehandlingar har rekommenderats för godkännande i EU inom området livmodercancer.

Africa Energy, ett olje- och gasbolag verksamt i Sydafrika, rapporterade att CNR International Limited meddelat sin joint venture-partner att den kommer att dra tillbaka sin andel på 20 procent i enlighet med samarbetsavtalet avseende Block 11B/12B i Sydafrika.

På analysfronten har Handelsbanken Capital Markets sänkt sin rekommendation för MTG till behåll från tidigare köp.

Samtidigt sänktes Medicover till market perform från outperform av analyshuset. Riktkursen 250 kronor upprepas för aktien som stängde strax över 190 kronor.

Pareto Securities har höjt riktkursen för Verve Group, tidigare MGI, till 44 kronor från 30 kronor. Rekommendationen köp upprepas.


Desmond Garney +46 8 5191 7935

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Oscar Properties Holding - I dag

{point.key}

Oscar Properties Holding - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Intrum - I dag

{point.key}

Medicover B - I dag

{point.key}

Africa Energy Corp - I dag

{point.key}

Verve Group - I dag

{point.key}

Oscar Properties Holding - I dag

{point.key}

Doxa - I dag

{point.key}

Kambi Group Plc - I dag

{point.key}

SAAB B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -