Mirae Asst ESG Asia Sect Ldr Eq A USD
Mirae Asset ESG Asia Sector Leader Equity Fund ökade 0,97 procent i maj - positiva bidrag från Sydkorea och Taiwan (Finwire)

2024-06-28 13:51

Fonden Mirae Asset ESG Asia Sector Leader Equity Fund steg 0,97 procent i maj, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,58 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,87 procent och är därmed bättre än index som har ökat 5,37 procent. Det framgår av en månadsrapport.

De marknader som utvecklades bäst var Taiwan och Singapore, medan Indonesien och Filippinerna var de länder som presterade sämst. Sektormässigt var allmännytta och informationsteknologi de bästa sektorerna, medan hälsovård och konsumentvaror avkastade svagast.

När det gäller fondens utveckling var Kina och Indonesien de marknader som utvecklades svagast. Sydkorea och Taiwan var de främsta bidragsgivarna. På sektornivå var finans och konsumentvaror de svagaste bidragsgivarna medan industri och informationsteknik bidrog starkast.

Den förväntade räntesänkningen i USA har försenats på grund av en starkare ekonomi och ett ihållande inflationstryck. Samtidigt verkar Kinas makroekonomiska data stabiliseras efter en period av kontinuerlig försämring. Det är dock fortfarande osäkert i vilken utsträckning kommande makroekonomiska data från de båda länderna kommer fortsätta att spegla denna trend.

Främsta bidragsgivarna till fondens relativa avkastning under månaden var ABB India, MediaTek, ASPEED Technology, Siemens och SK Hynix.

Negativa bidrag kom istället bland annat från Lemon Tree Hotels, Alchip Technologies, Narayana Hrudayalaya, PT Bank Mandiri (Persero) Tbk och Netease.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Taiwan Semiconductor Manufacturing, Tencent Holdings och SK Hynix med exponeringar om 10,28, 5,62 respektive 5,56 procent.

De största sektorerna i fonden vid månadsskiftet var informationsteknik, konsumentvaror och finans med exponeringar om 33,65, 23,26 respektive 12,56 procent.

Gällande fondens geografiska allokeringar var Indien, Taiwan och Kina de största marknaderna med exponeringar om 32,50, 24,16 respektive 21,22 procent.

Mirae Asset ESG Asia Sector Leader Equity Fund, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,97
Index MM, förändring i procent 1,58
Fond i år, förändring i procent 5,87
Index i år, förändring i procent 5,37

Max Olsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Mirae Asst ESG Asia Se... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -