Anoto Group
Anoto ingår konvertibelt investeringsavtal med två större ägare i bolaget (Finwire)

2024-06-28 06:39

Teknikbolaget Anoto har ingått ett konvertibelt investeringsavtal med Mark Stolkin och DDM Debt, två större aktieägare i Anoto. Investerarna kommer tillsammans att investera 1,5 miljoner dollar i form av konvertibla lån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid konvertering kommer bolaget att skapa aktier genom en eller flera kvittningsemissioner. De medel som bolaget erhåller genom denna finansiering ska användas för allmänna företagsändamål för genomförandet av bolagets affärsplan.

Förfallodag för de konvertibla lånen är den 28 december 2024. Utestående lånebelopp löper med en ränta om 8,00 procent per år.

Anoto kommer att ställa säkerhet för lånen under det konvertibla investeringsavtalet och kommer att bestå av en förstahandspant i företagshypotek i Anoto om 20 miljoner kronor och en förstahandspant över Anoto AB:s aktier i KAIT Knowledge AI Holdings Pte.

Anoto har vidare återanställt Hans Haywood till Group CFO och Pedro Pinto som Group CTO. Hans Haywood kommer även att fungera som vd för Anoto, ett dotterbolag till Anoto Group, och dess dotterbolag.

Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Anoto Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -