Stenhus Fastigheter i Norden
Stenhus Fastigheter säljer del- och helägda fastigheter för cirka 450 miljoner kronor (Finwire)

2024-06-27 08:30

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter säljer 70 procent av sitt ägande i samriskbolaget Stenhus Uttern Holdco, vilket äger 16 förvaltningsfastigheter inom segmenten lager/lättindustri/logistik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären görs via ett dotterbolag till Stenhus, som också har ingått ett aktieöverlåtelseavtal med köparen, varigenom denna förvärvar samtliga aktier från Stenhus i ett fastighetsbolag som äger två förvaltningsfastigheter inom samma segment.

Transaktionsstorleken för de totalt 18 avyttrade fastigheterna uppgår till 450,5 miljoner kronor före marknadsmässigt avdrag för latent skatt. Prislappen motsvarar en rabatt på cirka 0,3 procent jämfört med Stenhus senaste bokförda värde för fastigheterna.

Genom affärerna kommer Stenhus att tillföras en sammanlagd köpeskilling för de avyttrade aktierna på cirka 33,2 miljoner kronor samt återbetalning av inlånade medel till de avyttrade bolagen om sammanlagt ca 158,5 miljoner kronor.

Stenhus tänker använda likviden från försäljningen till amortering av säkerställda lån och därigenom stärka sin finansiella ställning samt minska räntekostnaderna.

"Försäljningarna är ett led för oss att effektivisera och lösa upp det sista delägda bolag samt effektivisera förvaltningsarbetet då vi lämnar två orter med mindre fastigheter", kommenterar vd Elias Georgiadis.

Frånträde planeras i början av tredje kvartalet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Stenhus Fastigheter i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -