CASTELLUM
REVIDERAR FINANSIELLA MÅL OCH UTDELNINGSPOLICY (NY) (Direkt)

2024-05-02 19:04

(Tillägg och justeringar på ett antal ställen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Castellum reviderar sina finansiella mål och utdelningspolicyn, framgår av ett pressmeddelande.

Det nya övergripande finansiella målet är avkastning på eget kapital om minst 10 procent. Den nya utdelningspolicyn innebär att utdelningen ska uppgå till minst 25 procent av förvaltningsresultatet, i stället för tidigare policy om 50 procent.

De tidigare målen om att förvaltningsresultatet per aktie årligen ska öka med 10 procent per år och att nettoinvesteringar ska uppgå till 5 procent av fastighetsvärdet utgår.

"Konjunkturosäkerheten består men Castellum står nu stadigt och har alla möjligheter att fortsätta sin tillväxtresa genom egen projektutveckling och förvärv. Målet om 10 procent årlig avkastning på eget kapital över en konjunkturcykel införs för att tydliggöra hur Castellum arbetar med kapitaleffektivitet, fokus på lönsamhet och långsiktiga perspektiv", kommenterar styrelseordförande Per Berggren i pressmeddelandet.

"Vår strategi att utveckla vår portfölj mot högre kvalitet och densitet i nordiska tillväxtregioner kvarstår. Bolaget har en projektportfölj på över 40 mdkr som vi räknar med att kunna utveckla under lång tid med god avkastning till låg risk", säger bolagets vd Joacim Sjöberg i en kommentar.

Castellum väntas rapportera första kvartalet på fredagsmorgonen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Castellum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -