Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
Bornold varnar för risker i SBB:s D-aktie - Di (Finwire)

2024-04-09 13:46

Joakim Bornold, grundare av sparplattformen Levler, varnar för att det finns risker i fastighetsbolaget SBB:s D-aktie som stigit kraftigt den senaste tiden, skriver Dagens industri.

"Det blir en förväntan om att det ska finnas en stor pott att dela ut och om utdelningen kommer i gång så är det ingen orimlig värdering just nu. Men det känns som att många underskattar riskerna", säger Bornold till affärstidningen.

Förenklat kan man säga att D-aktien har ett förutbestämt utdelningstak på 2 kronor medan utdelningen på A- och B-aktierna bestäms på årsstämman varje år.

SBB har en beslutad men uppskjuten utdelning på 2 kronor per D-aktie som förväntas delas före halvårskiftet. Det förutsätter dock att bolaget har pengar att betala utdelningen med. I nuläget handlas D-aktien för runt 7 kronor medan B-aktien handlas till 4,78 kronor. D-aktien har stigit med 64 procent den senaste månaden på förhoppningar om att bolaget ska kunna betala den uppskjuta utdelningen.

"Blir det utdelning så förstår jag att det lockar, men det finns fortfarande en risk att man inte får något alls och då är 7 kronor väldigt dyrt", säger Bornold.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -