ERICSSON
STIGER 4,5% EFTER POSITIVA KOMMENTARER FRÅN JP MORGAN (Direkt)

2023-06-29 12:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) JP Morgan har kommit med positiva kommenterar om Ericsson inför halvårsrapporten om två veckor. Investmentbanken bedömer att aktiemarknaden är "för negativ" till Ericsson, eftersom telekombolaget har förutsättningar för en bättre utveckling andra halvåret än under det första halvåret.

Det skriver JP Morgan i en kommentar, rapporterar Bloomberg News som uppger att banken har öppnat en så kallad "positive catalyst watch" för Ericsson inför rapporten för det andra kvartalet, som väntas den 14 juli.

Ericsson var en av Stockholmsbörsens vinnare under torsdagens förmiddagshandel och vid 11.50-tiden var B-aktien upp med 4,5 procent till 58:20 kronor.

JP Morgan, som har rekommendationen övervikt för Ericsson, uppges lyfta fram att skiftet i 5G-utbyggnaden till så kallade emerging markets, från mer utvecklade marknader, tidigare har haft en större påverkan på Ericssons lönsamhet. Nu räknar banken med att omstruktureringsrelaterade positiva effekter på marginalen bör kunna dyka upp under andra halvåret.

Ett slut på lagerkorrektionen hos bolagets USA-kunder och en återgång till mer normala investeringsmönster hos kunderna kan också hjälpa resultatutvecklingen under det andra halvåret, menar JP Morgan.

Då Ericsson handlas till en 7-procentig rabatt jämfört med sektorkollegan Nokia, bedömer JP Morgan att om Ericssons resultat möter konsensusestimatet i marknaden tillsammans med en betryggande guidning kommer det att uppfattas som positivt vid rapporttillfället.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -