EMBRACER
INLEDER ÖVERSYN, SKULLE KUNNA LEDA TILL SÄRNOTERINGAR (Direkt)

2022-11-17 06:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracer måste anpassa sig till geopolitiska och sociala utmaningar runt om i världen och nya makroekonomiska realiteter då världen har förändrats till det sämre på många områden, inte minst de senaste månaderna.

Det framgår av Lars Wingefors vd-ord i delårsrapporten.

"Högre kapitalkostnader kommer att påverka vår verksamhet framöver. Justeringen av kapitalkostnaden kommer att innebära att nuvarande och framtida investeringar, både organiska och icke-organiska, måste tåla högre avkastningskrav för att motivera allokering av kapital", skriver han.

Gamingbolagets styrelse kommer att inleda en översyn av verksamheten för att kunna navigera genom det nya marknadsläget.

"Utfallet av denna översyn kan till exempel resultera i rekommendationer från styrelsen gällande framtida särnoteringar (under Lex Asea), om man bedömer att åtagandet ligger i anställdas intresse, skapar högre aktieägarvärde och förbättrar vår strategiska flexibilitet", skriver Lars Wingefors.

Vd:n uppger vidare att Embracers pågående projekt för att genomföra ett listbyte till Nasdaq Stockholms huvudlista löper på enligt plan och väntas slutföras före kalenderårets slut.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -