FINANS
DIREKT RANKAD BÄSTA NYHETSBYRÅ, 18:E ÅRET I RAD (Direkt)

2014-06-17 12:00

STOCKHOLM (Direkt) Årets ranking av finansmedia visar att trenderna håller i sig. DI och Affärsvärlden är relativt ohotade inom sina respektive kategorier och Nyhetsbyrån Direkt vinner nyhetsbyråklassen, nu för 18:e året i rad.

Nyhetsbyrån Direkt fick 45 procent av rösterna, att jämföra med 25 procent för tvåan Bloomberg och 10 procent för Reuters Ekonominytt.

"Fantastiskt roligt, ett kvitto på att Nyhetsbyrån Direkt tillför värde till läsarna. Vi behåller försprånget mot inhemska konkurrenter samtidigt som vi håller stora internationella byråer stången. Lokal kompetens och expertis väger tungt samtidigt som det är viktigt att hela tiden utveckla tjänsterna och anpassa det vi gör utifrån nya behov och hur marknaden utvecklar sig", säger Lars Östlund, chefredaktör för Nyhetsbyrån Direkt.

Rankingen av individuella journalister togs hem av Andreas Cervenka på SvD Näringsliv, följd av Henrik Mitelman på DI och Carolina Neurath på SvD Näringsliv.

Inom nyhetsbyråklassen dominerades topplistan av Nyhetsbyrån Direkt som tog hem de sex översta placeringarna. Andreas Joons fick årets pris som bästa nyhetsbyråjournalist, följd av kollegorna Martin Hävner och Martin Lindgren.

Den årliga undersökningen genomförs av kommunikationskonsulterna Hallvarsson & Halvarsson i samarbete med Svensk Image och presenterades vid en ceremoni på tisdagen i anslutning till den årliga analytikerrankingen som görs av Financial Hearings.

Svarsunderlaget var 188 analytiker, investerare, IR och vd:ar för börsbolag.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -