RANKING
16:E RAKA FÖR NYHETSBYRÅN DIREKT (Direkt)

2012-06-19 12:30

STOCKHOLM (Direkt) Nyhetsbyrån Direkt utökar försprånget i sin position som den bästa finansiella nyhetsbyrån i den årliga rankingen som genomförs bland finansiella aktörer och börsbolag. Det är 16:e året i rad som Nyhetsbyrån Direkt tilldelas utmärkelsen.

"Vi kan se tillbaka på ett händelserikt och dramatiskt år där marknadens krav på saklig och korrekt nyhetsrapportering kanske aldrig varit större. Utmärkelsen är ett kvitto på att Nyhetsbyrån Direkt levt upp till dessa krav och att våra kunder känt en trygghet i att få rätt underlag för sina affärsbeslut. Att exempelvis ge relevant information om den europeiska skuldkrisen har varit helt avgörande, något som vår närvaro i Bryssel sedan 17 år säkerställt", säger Lars Östlund, chefredaktör för Nyhetsbyrån Direkt.

Den årliga rankingen tas fram av Hallvarsson & Halvarson och Svensk Image och presenterades på tisdagen traditionsenligt i samband med Financial Hearings årliga ranking av analytiker och analyshus.

Nyhetsbyrån Direkt fick 45 procent av rösterna från börsbolag och finansiella aktörer som deltagit i undersökningen, däribland analytiker och förvaltare. På andra plats i rankingen kom Bloomberg News med 28 procent, följd av Reuters med 11 procent och TT med 8 procent.

Di.se tog hem flest röster när det gäller webb- publicering, följd av nykomlingen nliv.se, och Dagens Industri valdes till bästa dagstidning inom ekonomi/finans. Inom kategorin magasin var det återigen Affärsvärlden som knep förstaplatsen.

Kategorin bästa ekonomirapportering alla kategorier toppades av Dagens Industri som med 31 procent av rösterna därmed gick om Financial Times, som gillades av 23 procent av rösterna.

Carolina Neurath på Svenska Dagbladet vann den prestigefyllda titeln bästa ekonomijournalist.

I den nya bloggklassen fick Ekonomistas flest röster, följd av The Insider, Aktiefokus och Zero Hedge.


Börsredaktionen +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt




Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -