Läkemedelsjätten Astra Zeneca, fjolårets enda storbolagsvinnare på börsen, har inte fått en lika bra start på det nya året.
Aktien har inte lyckats stå emot Stockholmsbörsens fall, utan har tappat åtta procent sedan årsskiftet, i linje med index. Sedan toppnoteringen i november på 340 kronor har aktien fallit med cirka 20 procent.
"Vi har fått ett skifte på presidentposten i USA. Det har inte bara bytts person, det har bytts parti också. Och de har helt olika synsätt på hur man ska hantera sjukvårdsfrågorna", säger Stefan Wikholm.
President Obama sade i förra veckan att han vill vidga försäkringssystemet så att det ska innefatta i princip alla amerikaner.
"Det är visserligen bra för läkemedelsbranschen för det finns ganska många människor, omkring 20 procent av befolkningen, som inte har någon sjukvårdsförsäkring i dag. Det betyder att när de blir sjuka måste de bekosta all sjukvård och läkemedel själva. Och då har många helt enkelt inte råd."
Men Stefan Wikholm belyser en annan sida av politiken, som han hävdar är oroande för branschen, och det är hur upphandlingen föra alla läkemedel ska skötas.
"Om det nu är så att upphandlingen sker direkt av staten då får man på motsidan världens i särklass största och starkaste kund, som kommer bestämma väldigt mycket av spelreglerna. De kommer att kräva rabatter med mer, och det betyder att man måste acceptera de här spelreglerna för att få leverera", säger han och fortsätter:
"Och att inte få leverera till världens största kund är ju en smärre katastrof för alla större läkemedelsbolag för det är så stora värden som står på spel."
Nu befarar branschen att staten kommer att pressa läkemedelspriserna.
"Ingen vet var det där hamnar riktigt ännu. Bush införde ett system där man förhandlar om priser via en annan mellanhand och då får man mer normala spelregler som gäller på en fri marknad."
Stefan Wikholm hävdar att det inte finns något som pekar på att det här året kommer att bli ett starkt år för Astra Zeneca, och bolagets egen prognos för det innevarande året indikerar i princip oförändrat resultat.
"Jag tror alla läkemedelsbolag har svaga signaler för det här året, det är ingen som säger att de nu kommer att växa väldigt kraftigt. Utan det ligger på ensiffriga tillväxttal, kanske runt 4-5 procent, vilket historiskt sett är väldigt lågt för branschen", säger han.
Stefan Wikholm hävdar att det är en ny situation som gäller och man ska räkna med svagare tillväxt i läkemedelsbranschen under de här åren som kommer.
"Det här med att läkemedelsbolagen växt med 10 procent per år, det är historia, så är det inte längre."