Adverty
Adverty avser att genomföra en företrädesemission av units om cirka 43 MSEK, uppdaterar finansiell kalender, samt upptar brygglån om 6 MSEK (MFN)

2024-10-14 23:30

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Styrelsen i Adverty AB (publ) (”Adverty” eller ”Bolaget”) meddelar härmed sin avsikt att genomföra en nyemission av units, bestående av aktier och teckningsoptioner, med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare om cirka 43 MSEK ("Företrädesemissionen"). Därutöver kan Bolaget erhålla ytterligare likvid vid utnyttjandet av de teckningsoptioner som avses emitteras som en del av Företrädesemissionen. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från en befintlig aktieägare om cirka 1,3 MSEK, motsvarande cirka 3 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har Bolaget ingått avtal om emissionsgarantier om totalt cirka 30,8 MSEK, motsvarande cirka 72 procent av Företrädesemissionen. Bolaget har således erhållit teckningsförbindelser och emissionsgarantier om totalt cirka 32,1 MSEK, motsvarande cirka 75 procent av Företrädesemissionen. Emissionsgarantierna består av en bottengaranti om cirka 24,5 MSEK och en toppgaranti om cirka 6,3 MSEK. Adverty avser att använda emissionslikviden från Företrädesemissionen till att finansiera etableringen av In-Play 2.0, samt att stärka Bolagets kapitalstruktur och rörelsekapital. Företrädesemissionen förutsätter att styrelsen i Bolaget bemyndigas av bolagsstämman att besluta om Företrädesemissionens genomförande samt att bolagsstämman beslutar om nödvändiga bolagsordningsändringar. Styrelsen kommer genom ett separat pressmeddelande att kalla till en extra bolagsstämma, som planeras att hållas den 13 november 2024 (”Bolagsstämman”). Företrädesemissionen, inklusive fullständiga villkor, förväntas beslutas av styrelsen omkring den 15 november 2024. För att säkerställa Bolagets likviditetsbehov fram till dess att den planerade Företrädesemissionen är genomförd har Bolaget ingått avtal med externa långivare om ett brygglån om totalt 6 MSEK. I samband med Företrädesemissionen uppdaterar Bolaget även finansiella kalendern.

Förutsättningar för Företrädesemissionen
Styrelsen i Adverty meddelar idag, den 14 oktober 2024, sin avsikt att genomföra Företrädesemissionen enligt följande indikativa förutsättningar:

  • Avsikten är att Företrädesemissionen, vid full teckning, ska tillföra Bolaget cirka 43 MSEK före emissionskostnader. Därutöver kan Bolaget erhålla ytterligare cirka 28 MSEK vid fullt utnyttjande av de teckningsoptioner som avses emitteras som en del av Företrädesemissionen. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.
  • Adverty avser att använda emissionslikviden från Företrädesemissionen till att finansiera etableringen av In-Play 2.0, samt att stärka Bolagets kapitalstruktur och rörelsekapital.
  • Befintliga aktieägare ska erhålla uniträtter som ger företrädesrätt till teckning av nya aktier och teckningsoptioner.
  • Teckningskursen i Företrädesemissionen är avsedd att sättas med en rabatt till TERP (teoretisk aktiekurs efter avskiljandet av teckningsrätter) om cirka 30 procent, men lägst 0,20 SEK per aktie.
  • Teckningskursen för teckning av ny aktie genom utnyttjande av teckningsoption av serie TO3 avses motsvara teckningskursen för en aktie i Företrädesemissionen. Teckningsperioden avses infalla omkring maj 2024.
  • Företrädesemissionen, inklusive fullständiga villkor såsom teckningskurs, antal nyemitterade aktier och ökning av aktiekapitalet, förväntas beslutas av styrelsen i Bolaget omkring den 15 november 2024. Fullständiga villkor och anvisningar för Företrädesemissionen samt övrig information om Bolaget kommer att framgå av det EU-tillväxtprospekt som publiceras innan teckningsperioden i Företrädesemissionen inleds.

Bakgrund och motiv
Adverty har genom sin annonsplattform utvecklat ett stort utbud av In-Play-annonser, d.v.s. annonsering i spelupplevelser via billboards och andra reklamobjekt i spelmiljön. Genom dessa sömlösa och icke-påträngande annonser har Adverty skapat en möjlighet för varumärken att nå unika målgrupper runtom i världen. Därtill använder Bolaget sig av sin flerfaldigt patenterade synbarhetsteknologi för att verifiera att annonser som visas i spelvärlden är synbara enligt branschens nya standard inom området.

Under 2022-2024 har kommersialiseringen av Bolagets sömlösa In-Play annonseringsplattform intensifierats och Adverty har sett en stark omsättningstillväxt vilken primärt grundar sig i ökade sälj- och marknadsföringsaktiviteter, samarbeten med spelutgivare som resulterat i ytterligare spelintegrationer samt en stark underliggande tillväxt i spelmarknaden. Adverty ser fortsatt starka tillväxtmöjligheter för Bolagets nya In-Play 2.0-plattform och mottagandet bland såväl publicister som medieköpare har varit positiv vilket banar väg för ytterligare spelintegrationer och samarbeten.

Genomförande av Bolagets tillväxt- och expansionsplaner ställer krav på erforderligt kapital och styrelsen i Adverty bedömer att det befintliga rörelsekapitalet inte är tillräckligt för de aktuella behoven under den kommande tolvmånadersperioden. Med rörelsekapital avses i denna bemärkelse Bolagets möjlighet att, med hjälp av tillgängliga likvida medel, fullgöra sina betalningsförpliktelser allteftersom de förfaller till betalning. Styrelsen för Adverty meddelar därför sin avsikt att besluta om Företrädesemissionens genomförande, vilken vid full teckning väntas tillföra Bolaget en bruttolikvid om cirka 43 MSEK.

Emissionslikvidens användning
Bolaget avser att använda emissionslikviden för följande användningsområden:

  • Rörelsekapital för den löpande verksamhet, såsom utveckling, administration och marknadsföring
  • Säkra nya viktiga spelutvecklare genom försäljningsaktiviteter
  • Säkra nya relationer med marknadens största och viktigaste DSP-aktörer[1], vilka visat stort intresse för Bolagets nya klickbara In-Play 2.0 lösning, genom en ökad marknadsnärvaro
  • Fortsatt utveckling av In-Play 2.0-plattformen med fokus på click-to-install- och click-to-web-teknik
  • Återbetalning av brygglån och amortering

Bolagsstämman och förväntad tidplan för Företrädesemissionen
Bolagsstämman avses att hållas den 13 november 2024 och kallelsen kommer att publiceras genom ett separat pressmeddelande. En mer detaljerad tidplan och villkor för Företrädesemissionen kommer att meddelas omkring den 15 november 2024, förutsatt att styrelsen fattar beslut om Företrädesemissionen.

Teckningsförbindelser och emissionsgarantier
Teckningsförbindelser och emissionsgarantier
Förutsatt att Bolagsstämman bemyndigar styrelsen att besluta om Företrädesemissionen, och att styrelsen därefter beslutar att genomföra Företrädesemissionen har en befintlig aktieägare åtagit sig att teckna aktier i Företrädesemissionen. Totala teckningsförbindelser från aktieägaren uppgår till cirka 1,3 MSEK, motsvarande cirka 3 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har Bolaget ingått avtal om bottengarantier om cirka 24,5 MSEK, motsvarande cirka 57 procent av Företrädesemissionen samt toppgarantier om cirka 6,3 MSEK. Ersättning för bottengarantier utgår med 15 procent av det garanterade beloppet i form av kontant ersättning alternativt 20 procent av det garanterade beloppet i form av nyemitterade units i Bolaget. Ersättning för toppgarantierna utgår med 30 procent av det garanterade beloppet i i form av nyemitterade units i Bolaget. För det fall garanterna väljer ersättning i units ska teckningskursen per unit motsvara teckningskursen i Företrädesemissionen. Ingen ersättning utgår för de teckningsförbindelser som ingåtts.

Varken emissionsgarantierna eller teckningsåtagandena är säkerställda genom bankgaranti, spärrmedel, pantsättning eller liknande arrangemang. Vidare information angående de parter som har lämnat teckningsförbindelser och emissionsgarantier kommer att finnas i det EU-tillväxtprospekt som offentliggörs innan teckningsperioden inleds.

Brygglån
För att säkerställa Bolagets likviditetsbehov fram till dess att den planerade Företrädesemissionen är genomförd har Bolaget ingått avtal med externa långivare om ett brygglån om totalt 6 MSEK. Villkoren för brygglånet har av styrelsen i Bolaget bedömts som marknadsmässiga. Brygglånet kommer att regleras efter genomförd Företrädesemission.

Tidigareläggning/senareläggning av kvartalsrapport
Till följd av Företrädesemissionen har Bolaget beslutat att tidigarelägga offentliggörandet av kvartalsrapporten avseende det tredje kvartalet 2024 till den 11 november 2024. Tidigare meddelat datum var den 13 november 2024.

Rådgivare
I samband med Företrädesemissionen har Bolaget anlitat Corpura Fondkommission AB som finansiell rådgivare, och Advokatfirman Delphi AB som legal rådgivare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pontus Dahlström, Finanschef
Telefon: +46 709 13 60 03
E-post: pd@adverty.com

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 Oktober 2024 23.30 CET.

Om Adverty
Adverty, den ledande plattformen för in-game annonsering, sammanför varumärken och människor genom spektakulära In-Play™ annonser, utifrån sin revolutionerande och patenterade teknik byggd för VR/AR- och mobilspel. Plattformen levererar programmatisk video- och displayannonsering till spel över hela världen och låter kreatörer monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, immersiva annonser.

Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London, Istanbul och Lviv och skapar nya intäktskanaler för spelutvecklare samt ger annonsörer möjlighet att nå unikt engagerade målgrupper. Mer information på www.adverty.com.

Viktig information
Detta pressmeddelande är inte ett erbjudande att sälja aktier eller en uppmaning att förvärva värdepapper i Bolaget. Innehållet i detta pressmeddelande har förberetts av Bolaget och Bolaget är ensamt ansvarig för dess innehåll. Informationen i detta pressmeddelande utgörs endast av bakgrundsinformation och gör därmed inte anspråk på att vara fullständig eller komplett. Ingen bör, oavsett anledning, förlita sig på informationen i detta pressmeddelande eller på dess exakthet, korrekthet eller fullständighet. Erbjudande om teckning eller förvärv av värdepapper som omnämns i detta pressmeddelande kommer endast att ske genom det EU-tillväxtprospekt som förväntas tillhandahållas av Bolaget.

Detta pressmeddelande utgör en annons och inte ett prospekt enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1129 av den 14 juni 2017 om prospekt som ska offentliggöras när värdepapper erbjuds till allmänheten eller tas upp till handel på en reglerad marknad, och om upphävande av direktiv 2003/71/EG (tillsammans med tillhörande delegerade förordningar och genomförandeförordningar, ”Prospektförordningen”). Investerare bör inte investera i de värdepapper som avses i detta pressmeddelande utan att ha beaktat informationen i det ovan nämnda informationsmemorandum. De värdepapper som avses i detta pressmeddelande har inte och kommer inte att registreras under den vid var tid gällande U.S. Securities Act ("Securities Act") och kan därmed inte erbjudas eller säljas i USA utan registrering eller i enlighet med ett undantag från registreringskraven i Securities Act eller värdepapperslagstiftningen i relevant delstat. Bolaget avser inte att registrera något erbjudande i USA eller att lämna något erbjudande av värdepapper i USA. Detta pressmeddelande kommer inte att distribueras inom, och ska inte sändas till, USA.

Värdepapperna som beskrivs häri har inte heller registrerats, och kommer inte att registreras, under tillämpliga värdepapperslagar i USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Sydkorea och får inte, med vissa undantag, erbjudas eller sälja inom eller in i, eller till förmån för någon person vars registrerade adress finns i eller som är lokaliserad eller boende i, USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Sydkorea. Det kommer inte att ske något erbjudande av de värdepapper som beskrivs häri i USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Sydkorea.

I Storbritannien får detta pressmeddelande endast distribueras och riktar sig enbart till (i) personer som har professionell erfarenhet vad gäller investeringar som omfattas av artikel 19 (5) i Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (i dess ändrade lydelse ”Financial Promotion Order”), (ii) personer som omfattas av artikel 49 (2) (a) till (d) (”high net worth companies, unincorporated associations etc.”) i Financial Promotion Order, (iii) personer som befinner sig utanför Storbritannien eller (iv) personer som genom inbjudan eller uppmuntran till att delta i en investeringsaktivitet (inom ramen för avsnitt 21 i Financial Services and Markets Act 2000 (”FSMA”)) i samband med emission eller försäljning av värdepapper som annars kan eller får delges (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). Detta pressmeddelande är endast riktat till relevanta personer och personer som inte är relevanta personer får inte agera på eller förlita sig på informationen i detta pressmeddelande. En investering eller investeringsåtgärd som denna kommunikation avser är enbart möjlig för relevanta personer och kommer endast att fullföljas med relevanta personer.

I samtliga EES-medlemsstater (”EES"), utöver Sverige, är denna kommunikation ämnad för och riktar sig enbart till kvalificerade investerare i den relevanta medlemsstaten i enlighet med definitionen i Prospektförordningen, det vill säga enbart sådana investerare till vilka ett erbjudande kan lämnas utan ett godkänt prospekt i den relevanta EES-medlemsstaten.

Ämnen som behandlas i detta pressmeddelande kan innehålla framåtriktade uttalanden. Sådana uttalanden är samtliga uttalanden som inte avser historiska fakta och innehåller uttryck som ”avser”, ”förväntar”, ”kan”, ”planerar”, ”uppskattar”, ”beräknar” och andra liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att dessa antaganden var rimliga när de gjordes, är sådana framåtriktade uttalanden föremål för kända och okända risker, osäkerheter, tillfälligheter och andra väsentliga faktorer som är svåra eller omöjliga att förutsäga och som ligger utanför Bolagets kontroll. Sådana risker, osäkerheter, tillfälligheter och väsentliga faktorer kan medföra att de faktiska resultaten kan komma att avvika väsentligt från de resultat som uttryckligen eller underförstått anges i denna kommunikation genom de framåtriktade uttalandena. Informationen, uppfattningarna och de framåtriktade uttalandena i detta meddelande gäller enbart per dagen för detta pressmeddelande och kan förändras utan att det meddelas. Bolaget åtar sig inte någon skyldighet att granska, uppdatera, bekräfta eller offentliggöra någon justerad syn på de framåtriktade uttalandena i syfte att spegla sådana händelser eller omständigheter som uppstår i relation till innehållet i denna kommunikation.

[1] DSP-aktörer (eng. Demand-side plattform) inom gaming är plattformar som hjälper annonsörer att automatiskt köpa och rikta annonser mot spelare. De används för att effektivt nå specifika målgrupper inom spel genom realtidsauktioner och datadriven annonsering.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Söderqvist, VD
Telefon: +46 733 42 34 25
E-post: js@adverty.com

Om Adverty

Adverty, den ledande plattformen för in-game annonsering, sammanför varumärken och människor genom spektakulära In-Play™ annonser, utifrån sin revolutionerande och patenterade teknik byggd för VR/AR- och mobilspel. Plattformen levererar programmatisk video- och displayannonsering till spel över hela världen och låter kreatörer monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, immersiva annonser.

Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London, Istanbul och Lviv och skapar nya intäktskanaler för spelutvecklare samt ger annonsörer möjlighet att nå unikt engagerade målgrupper. Mer information på www.adverty.com.

Denna information är sådan information som Adverty AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-10-14 23:30 CEST.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Adverty - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -