BrightBid
Kommuniké från extra bolagsstämma i BrightBid Group AB (publ) den 23 juli 2024 (MFN)

2024-07-23 11:00

Vid extra bolagsstämma i BrightBid Group AB (publ), org.nr 556710-8757 (”Bolaget”) den 23 juli 2024 fattades bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till extra bolagsstämman som tidigare har publicerats och finns tillgänglig på Bolagets hemsida, www.ir.brightbid.com.

Beslut om införandet av Incitamentsprogram 2024/2027

Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att införa ett långsiktigt Incitamentsprogram 2024/2027 genom en emission av högst 1 600 000 teckningsoptioner av serie 2024/2027 vilket vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna innebär en ökning av Bolagets aktiekapital med högst 22 400 kronor (med beaktande av minskning av aktiekapitalet som registrerades hos Bolagsverket den 29 maj 2024, vilken per dagen för denna kommuniké ännu inte är verkställd av Bolagsverket). Rätten att teckna teckningsoptionerna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma Bolaget som ska vidareöverlåta teckningsoptionerna till nuvarande och framtida verkställande direktör och nyckelpersoner (gemensamt benämnda "Deltagarna"). Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att införa ett incitamentsprogram varigenom Deltagarna genom egen investering ska ta del av och verka för en positiv värdeutveckling av Bolaget under hela den period som det föreslagna incitamentsprogrammet omfattar, samt att Bolaget ska kunna behålla kompetent och engagerad personal. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt till Bolaget. Varje teckningsoption ska berättiga till teckning av en (1) aktie i Bolaget till en teckningskurs om 130 procent av det volymvägda medeltalet för Bolagets aktie på Nasdaq First North Premier Growth Market under perioden från och med den 3 juni 2024 till och med den 1 juli 2024. Teckningskursen får dock aldrig understiga aktiens kvotvärde (med beaktande av minskning av aktiekapitalet som registrerades hos Bolagsverket den 29 maj 2024, vilken per dagen för denna kommuniké ännu inte är verkställd av Bolagsverket). Till följd av beslutet kommer de 1 600 000 teckningsoptionerna som emitterades inom ramen för det incitamentsprogrammet som beslutades vid årsstämman den 17 maj 2024 inte att tilldelas till deltagarna och således inte heller kunna utnyttjas för teckning av aktier.

Ändring av bolagsordningen

Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om ändring av bolagsordningen såvitt avser kallelse (9§). Enligt den nya bolagsordningen ska annons om att kallelse har skett annonseras i Dagens industri.

Kontakt
Gustav Westman
VD BrightBid Group AB (publ)
gustav@brightbid.com
+46 73 400 50 27

Om BrightBid Group
BrightBid Group är ett adtech-bolag som erbjuder trafikgenererande tjänster med hjälp av data och AI. BrightBid Group har SaaS-tjänsten BrightBid som även inkluderar SaaS-tjänsten Bidbrain. BrightBid Group är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm under namnet “BRIGHT”. Redeye AB är bolagets Certified Adviser.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

BrightBid Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -