Nordic Iron Ore
Rättelse: Kommuniké från extra bolagsstämma i Nordic Iron Ore AB (publ) den 9 juli 2024 (MFN)

2024-07-09 18:00

I stämmokommunikén som offentliggjordes tidigare idag benämndes hela den beslutade nyemissionen felaktigt "kvittningsemission". Rätt ska vara att den till största delen är en kvittningsemission men den mindre del som avser Jonas Bengtsson ska benämnas kontantemission. Den korrigerade stämmokommunikén återges i sin helhet nedan.

Den extra bolagsstämman godkände styrelsens beslut från den 19 juni 2024 att, under förutsättning av bolagsstämmas efterföljande godkännande, genomföra en riktad nyemission av högst 5 229 704 aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 9 069 531,73907114752912 kronor.

Betalning av tecknade aktier har skett genom kvittning, samt avseende Jonas Bengtsson, kommer att ske genom betalning av 813 815 kronor kontant. Medgivande om kvittning förutsatte att styrelsen fann det lämpligt och att kvittning kunde ske utan skada för bolaget eller dess borgenärer.

Aktieteckningen samt kvittningen av lån från Bengtssons Tidnings AB, Ludvika Holding AB, respektive Ronne Hamerslag samt kontantemissionen av Jonas Bengtsson var villkorade av den extra bolagsstämmans godkännande med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid bolagsstämman. Det antecknades att beslutet var enhälligt.

Fullständig information om varje förslag som antogs vid den extra bolagsstämman kan laddas ner på www.nordicironore.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Ronne Hamerslag
Verkställande direktör
Telefon: 0240 88 301
E-mail: ronne.hamerslag@nordicironore.se

Om Nordic Iron Ore
Nordic Iron Ore AB är ett gruvbolag med målsättningen att återuppta och utveckla järnmalmsbrytning i Ludvika-området. Bolaget har alla nödvändiga tillstånd på plats för det inledande projektet i Blötberget och kommer att kunna producera ett ultra-höganrikat järnmalmskoncentrat som är lämpligt för tillverkning av fossilfritt stål. Bolaget utvärderar även möjligheten till att utvinna ett biprodukts koncentrat med höga halter fosfor och sällsynta jordartsmetaller. Utöver Blötberget, har bolaget bearbetningskoncessioner för Väsmanfältet och Håksberg, vilka avses tas i drift efter att Blötberget är i produktion.

För mer information, se www.nordicironore.se.

Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Wildeco Ekonomisk Information AB är Bolagets Certified Adviser


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Nordic Iron Ore - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -